Killers (kuch)

Twee katten hebben we nog. Spikey en Seven. Toen ze jonger waren kwamen ze nog wel eens thuis met een vogel of een muis. Vol trots lieten deze killers hun prooi zien alvorens midden in de woonkamer hun slachtoffers achter te laten. Nu zijn ze ouder en slapen ze veel. Ook kakken ze regelmatig of laten zij zich horen als ze honger hebben. Daarna gaan ze weer slapen… of kakken.

Spikey is vernoemd naar de huisgenoot van Hugh Grant. Hugh Grant speelde samen met de beeldschone Julia Roberts een hoofdrol in de film ‘Notting Hill.’ Spikey blowde, waarbij hij soms een duikbril op had. Knetter natuurlijk. Spikey zorgde ervoor dat de twee hoofdrolspelers weer bij elkaar kwamen en nog lang en gelukkig leefden.

Seven is vernoemd naar een personage uit Star Trek. Seven is een soort kruising tussen Daphne Deckers, Jennifer Hoffman (De Luizenmoeder) en Sharon Stone. Seven’s kapitein van de USS Voyager geloofde in het individu. Seven was geassimileerd door wezens, genaamd De Borg. De Borg geloofden weer in het collectief. Dat werd dus heibel bij zoveel moraal. Seven werd ontvoerd en kreeg allerlei implantaten waardoor ze op een Borg leek. Nou verdenk ik Seven van meer implantaten maar dat terzijde.

Ooit had ik een lievelingskat genaamd Sheila. Toen mijn vrouw en ik haar in het asiel zagen waren we meteen verkocht. Heel brutaal en eigenwijs keek ze om zich heen. Ze was heel klein maar leek voor niets en niemand bang. 24 teken hebben we bij haar weggehaald. Helaas had Sheila een hartafwijking. Toch is zij nog 10 jaar geworden voordat zij het tijdelijke met het eeuwige verruilde. Ik zal nooit vergeten dat ze een hele opgezwollen bek had en een hele dikke poot. Echt iets voor haar om door een wesp gestoken te worden. Zo leerde ze. Door te ervaren. Sheila was vernoemd naar het liedje ‘Oh Sheila’ wat ook nog door Prince is uitgevoerd.

Een andere kat die wij hadden was Tommy. Tommy was een echt moederskindje en het lievelingetje van mijn vrouw. Soms werd hij belaagd door de andere katten. Zal wel aan zijn oortje hebben gelegen. Dat hing namelijk slap. Als hij weer eens gepest werd door de anderen ging hij bij mijn vrouw schuilen wetende dat zij het voor hem opnam. Hij liep altijd achter haar aan. Tommy keek een beetje scheel maar was heel zachtaardig. Toch was hij op een dag weg. We hebben werkelijk overal gezocht. Tevergeefs helaas…

Op een zonnige dag zijn de twee overgebleven katten te lui om moe te worden. Natuurlijk nestelen zij zich op de krant die je net aan het lezen bent of gaat er eentje zitten op het toetsenbord van de laptop. Katten zorgen soms voor overlast net als tuin- en BBQfeestjes, jellende kinderen, blaffende honden en te harde muziek. Allemaal prikkels.

Inmiddels weet ik mijn plaats. Ik kwam van 5 in de hiërarchie en sta nu op 3.

Juan Gonzalez (Juni 2019)
Meer columns van deze auteur op https://www.facebook.com/stichtingrick/

Recommended Posts