Medical taping

Medical taping, ook wel kinesiotaping genoemd, kan een ondersteunend middel zijn bij fysiotherapeutische behandelingen. Door middel van rekbare tape wordt een ondersteuning geboden aan het lichaam. Ondanks lichamelijke klachten wordt de beweeglijkheid van het lichaam gestimuleerd en behouden door de tape.

Kinesiotape heeft meerdere voordelen:

  • Vermindering van de pijn
  • Vermindering van de zwelling
  • Verbetering van de houding
  • Verbetering van de functie
  • Snellere terugkeer naar sport of activiteit
  • Verbetering van (sport)prestaties

Indien er meerdere keren getapet moet worden, vragen wij je om een rol tape aan te schaffen.

Dry Needling

Dry needling is een vorm van therapie waarbij dunne, steriele naalden in specifieke triggerpoints in het spierweefsel worden geprikt. Deze triggerpoints, ook bekend als spierknopen, kunnen pijn en ongemak veroorzaken wanneer ze overactief en gespannen zijn. Door de naalden in deze triggerpoints te prikken, kan dry needling helpen de spanning weg te nemen en de genezing te bevorderen.

Hoewel dry needling eng kan lijken, is de prik zelf meestal niet pijnlijk. De steriele naalden zijn heel dun en gaan vlot door de huid. Wanneer het triggerpoint wordt aangeprikt, kun je een kort schokje of samentrekking van de spier voelen. Dit is normaal en niet schadelijk. Daarna zal de spier zich ontspannen.

Na de behandeling kunnen je spieren stram of pijnlijk aanvoelen. Dit is vooral het geval tijdens de eerste uren na de behandeling. Na een goede nachtrust voelt dit meestal al een stuk beter. Het kan ook helpen om voldoende water te drinken, licht te rekken en/of warmte toe te passen.

Dry needling kan worden gebruikt om een verscheidenheid aan aandoeningen te behandelen, waaronder rugpijn, nekpijn, hoofdpijn en sportblessures. Het is een effectieve therapie gebleken om de pijn te verminderen en de mobiliteit te verbeteren, vooral in combinatie met manuele therapie en oefentherapie.

Kosten

Klik op de knop hieronder voor een overzicht van onze tarieven.

Vergoeding

De zorgverzekering vergoedt behandelingen uit je basis- en aanvullende verzekering. Indien dit niet toereikend is, betaal je bij uit eigen middelen. Vraag het je fysiotherapeut.

Vragen?

Bel 085-4868390 of mail info@wyzorg.nl