Even voorstellen: cliëntenraad Sport- en Zorgatelier WYzorg

Wij willen jullie graag meedelen dat de cliëntenraad van Sport- en Zorgatelier WYzorg inmiddels is gestart. De cliëntenraad behartigt de gemeenschappelijke belangen van de bezoekers van WYzorg. Tevens geven ze input en denken mee met het jaarplan van WYzorg en kunnen ze overleg hebben met het management. Verder denken ze vooral mee over bepaalde zaken binnen WYzorg. 

Maak kennis met de leden van de cliëntenraad van WYzorg:

Joost Oostelbos is vrijwilliger en fanatiek deelnemer aan een van onze beweeggroepen. Hij woont in Tilburg en heeft meer dan 40 jaar ervaring in het basisonderwijs en was lid van de medezeggenschapsraad. Daar heeft hij zich ingezet voor onderwijsvernieuwing. Zijn kennis en ervaring komen vast en zeker goed van pas in de cliëntenraad.

Frank van Casteren is ex-bezoeker, vrijwilliger bij WYzorg en woont in Haaren. Hij heeft 35 jaar in de zorg gewerkt en is ervaringsdeskundige op het gebied van niet-aangeboren hersenletsel. Frank kent het zorgsysteem vanuit twee perspectieven en wil graag een positieve bijdrage leveren aan WYzorg. Hij staat altijd open voor gesprekken en feedback.

Irma de Bresser is een bezoekster van de dagbesteding WYzorg en woont in Berkel-Enschot. Ze is een belangrijke drijvende kracht achter de lotgenoten-contactgroep voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel die een aantal keer per jaar bij WYzorg wordt georganiseerd. Irma zet zich, als ervaringsdeskundige, actief in voor mensen met hersenletsel en kan zo ook een waardevolle bijdrage leveren aan de cliëntenraad.

Ad Vermeulen is een bezoeker van de dagbesteding van WYzorg en woont in Chaam. Hij is actief bij de dagbesteding en fysiotherapie. Hij heeft als ervaringsdeskundige veel kennis van de zorg. Ad wil graag meedenken over innovatie en ontwikkeling bij WYzorg en wil zich inzetten voor het beleid van de organisatie.

Joost, vat samen waar de raad voor staat: “We willen ons steentje bijdragen in het belang van de bezoeker en de zorg van WYzorg. Gelukkig, er gaat veel goed, maar misschien kunnen we met wat aanpassingen het verblijf bij WYzorg nog prettiger, gemakkelijker of zinvoller maken. We moeten dit samen doen en met een positieve blik. Heb je een opmerking of vraag, de cliëntenraad is er voor jou!”

 

 
Foto: v.l.n.r. Irma de Bresser, Ad Vermeulen, Joost Oostelbos & Frank van Casteren

Recommended Posts