Maatregelen COVID-19/Coronavirus

Update persconferentie 28-04-2021 

Inmiddels zijn al steeds meer bezoekers en een groot deel van onze medewerkers gevaccineerd. Dit vinden wij erg positief. Wij hopen ook dat jij je laat vaccineren zodra je een uitnodiging krijgt. Tot nader bericht blijven de RIVM richtlijnen van kracht ook al ben je gevaccineerd. 

Heb je klachten? 
Blijf dan thuis, en laat je testen. Hanteer de 1,5 meter afstand, ook wanneer je een mondkapje draagt en ook wanneer je gevaccineerd bent. Bij ons gelden uiteraard de hygiënemaatregelen: 
– Was vaak je handen of gebruik desinfecterende gel. 
– Hoest en nies in je elleboog.
– Gebruik papieren zakdoekjes. 
– Schud geen handen.
Verder is het dragen van een mondkapje in openbare gelegenheden verplicht. Draag dus een mondkapje in de taxi, bij binnenkomst en wanneer je je verplaatst in de openbare ruimten zoals gangen, huiskamers en de sportruimte. Wanneer je op je stoel zit mag het mondkapje af. Alleen wanneer iedereen zich aan de maatregelen houdt, zetten we samen een stap vooruit. 

Update persconferentie 28-02-2021 

Naar aanleiding van de persconferentie van 23-02-2021 willen we jullie graag informeren over wat de gevolgen zijn voor Sport- en Zorgatelier WYzorg. De fysiotherapie en dagbesteding blijven ook de komende periode geopend omdat wij onder de cruciale beroepen vallen. De geldende maatregelen worden verlengd tot 15 maart. De sport- en beweegactiviteiten vinden beperkt en binnen de maatregelen plaats. Mocht er tussentijds iets veranderen dan hoort u dit van ons. Hou vol, blijf gezond! 

Algemeen coronabeleid WYzorg

Wij volgen de algemeen geldende richtlijnen van de rijksoverheid: 1,5 meter afstand, desinfecteren van handen, het dragen van een mondkapje en het bij bezoekers (dagbesteding en fysiotherapie) uitvragen van Corona gerelateerde klachten bij hen of bij hun naasten.

Hoe goed we de maatregelen binnen WYzorg ook zullen toepassen en handhaven, het garandeert ons niet dat bezoekers geen besmettingen kunnen oplopen waar en door wie dan ook.

Belangrijk voor alle betrokkenen is hoe we hier mee omgaan. Wij zullen elke nieuwe besmetting afzonderlijk bekijken en steeds in nauw overleg met de GGD afstemmen hoe te handelen. Wij staan achter deze uitgangspositie en vinden dat juist de zorg moet kunnen doorgaan voor onze bezoekers die, net als andere groepen uit onze samenleving, geraakt worden door deze crisis.

Wij bepalen echter niet eenzijdig of dagbesteding door kan gaan of niet. Dat is een zorgvuldige afweging die wij steeds in samenspraak met jullie en met de GGD maken.

én verder:

Onze beweeggroepen in de wijk, de lessen ‘Ontmoeting in Beweging’ en de fitness en circuittraining, vinden beperkt plaats tot 11 mei in kleine groepen van 4. We passen steeds aan waar mogelijk. Ons team van bewegingsdeskundigen heeft een programmering gemaakt om verantwoord en volgens de richtlijnen te kunnen Sport & Bewegen of biedt u een alternatief programma aan. Onze zwemgroep is momenteel nog niet opgestart. 

Dus wat kun je van ons verwachten:

  • Onze medewerkers doen de komende tijd hun uiterste best om je zo goed mogelijk te informeren over de voor jouw geldende maatwerk zorg.
  • We gaan je voorzien van tips over bewegen, voeding en leefstijl. Volg hiervoor onze facebookpagina.
  • Zin om méér te bewegen. Online via ons Youtube kanaal vind je beweegvideo’s.
  • Maandelijks ontvang je van ons de nieuwsbrief. Kijk op de website voor de meest recente nieuwsbrief.
  • Of kijk ook eens op www.natuurlijkgezondoisterwijk.nl of op www.ontmoetinginbeweging.nl voor alternatieve activiteiten.

Wij wensen jullie een goede gezondheid toe, let op elkaar en op jezelf, wij blijven in contact en houden jullie op de hoogte!

Wij hopen je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht je vragen hebben, bel of mail ons gerust.

Vriendelijke groet,

Willy, Yvonne en team WYzorg 

Recommended Posts