Maatregelen COVID-19/Coronavirus

Hierbij informeren we u over ons standpunt en welke maatregelen wij nemen omtrent COVID-19/Coronavirus.

Inmiddels zijn we geconfronteerd met de eerste positieve coronatest bij één van onze bezoekers. Naar aanleiding daarvan, en naar aanleiding van de nieuwe maatregelen die door de rijksoverheid genomen zijn om het coronavirus opnieuw in te dammen, hebben we intern besproken en opnieuw in nauw overleg met de GGD afgestemd hoe we met de huidige coronasituatie binnen WYzorg kunnen en moeten omgaan.

Wat we al deden en wat we ook blijven doen, is het zorgvuldig volgen van de richtlijnen zoals: 1,5 meter afstand, desinfecteren van handen, het dragen van een mondkapje en het bij bezoekers (dagbesteding en fysiotherapie) uitvragen van Corona gerelateerde klachten bij hen of bij hun naasten.

Hoe goed we de maatregelen binnen WYzorg ook zullen toepassen en handhaven, het garandeert ons niet dat bezoekers geen besmettingen op kunnen oplopen waar en door wie dan ook.

Belangrijk voor alle betrokkenen is hoe we hier mee omgaan. Wij zullen elke nieuwe besmetting afzonderlijk bekijken en steeds in nauw overleg met de GGD afstemmen hoe te handelen. Wij staan achter deze uitgangspositie en vinden dat juist de zorg moet kunnen doorgaan voor onze bezoekers die, net als andere groepen uit onze samenleving, geraakt worden door deze crisis.

Wij bepalen echter niet eenzijdig of dagbesteding door kan gaan of niet. Dat is een zorgvuldige afweging die wij steeds in samenspraak met jullie en met de GGD maken.

én verder:

Onze beweeggroepen in de wijk, de lessen ‘Ontmoeting in Beweging’ en de fitness en circuittraining, en de zwemgroepen zijn tijdelijk opgeschort tot 23 november. We passen steeds aan waar mogelijk. Ons team van bewegingsdeskundigen steekt de komende tijd de koppen bij elkaar om een plan te maken om verantwoord en volgens de richtlijnen op te starten of een alternatief programma aan te bieden.

Dus wat kun je van ons verwachten:

  • Onze medewerkers doen de komende tijd hun uiterste best om je zo goed mogelijk te informeren over de voor jouw geldende maatwerk zorg.
  • We gaan je voorzien van tips over bewegen, voeding en leefstijl. Volg hiervoor onze facebookpagina.
  • Zin om méér te bewegen. Online via ons Youtube kanaal vind je beweegvideo’s.
  • Maandelijks ontvang je van ons de nieuwsbrief. Klik op de link om de nieuwsbrief van september

Wij wensen jullie een goede gezondheid toe, let op elkaar en op jezelf, wij blijven in contact en houden jullie op de hoogte!

Wij hopen je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht je vragen hebben, bel of mail ons gerust.

Vriendelijke groet,

Willy, Yvonne en team WYzorg 

Recommended Posts