Maatregelen COVID-19/Coronavirus

Update persconferentie 23-02-2021 

Naar aanleiding van de persconferentie van 23-02-2021 willen we jullie graag informeren over wat de gevolgen zijn voor Sport- en Zorgatelier WYzorg. De fysiotherapie en dagbesteding blijven ook de komende periode geopend omdat wij onder de cruciale beroepen vallen. De geldende maatregelen worden verlengd tot 15 maart. De sport- en beweegactiviteiten vinden beperkt en binnen de maatregelen plaats. Mocht er tussentijds iets veranderen dan hoort u dit van ons. Hou vol, blijf gezond! 

Algemeen coronabeleid WYzorg

Wij volgen de algemeen geldende richtlijnen van de rijksoverheid: 1,5 meter afstand, desinfecteren van handen, het dragen van een mondkapje en het bij bezoekers (dagbesteding en fysiotherapie) uitvragen van Corona gerelateerde klachten bij hen of bij hun naasten.

Hoe goed we de maatregelen binnen WYzorg ook zullen toepassen en handhaven, het garandeert ons niet dat bezoekers geen besmettingen kunnen oplopen waar en door wie dan ook.

Belangrijk voor alle betrokkenen is hoe we hier mee omgaan. Wij zullen elke nieuwe besmetting afzonderlijk bekijken en steeds in nauw overleg met de GGD afstemmen hoe te handelen. Wij staan achter deze uitgangspositie en vinden dat juist de zorg moet kunnen doorgaan voor onze bezoekers die, net als andere groepen uit onze samenleving, geraakt worden door deze crisis.

Wij bepalen echter niet eenzijdig of dagbesteding door kan gaan of niet. Dat is een zorgvuldige afweging die wij steeds in samenspraak met jullie en met de GGD maken.

én verder:

Onze beweeggroepen in de wijk, de lessen ‘Ontmoeting in Beweging’ en de fitness en circuittraining, en de zwemgroepen zijn tijdelijk opgeschort of vinden beperkt plaats tot 23 maart. We passen steeds aan waar mogelijk. Ons team van bewegingsdeskundigen heeft een programmering gemaakt om verantwoord en volgens de richtlijnen te kunnen Sport & Bewegen of biedt u een alternatief programma aan.

Dus wat kun je van ons verwachten:

  • Onze medewerkers doen de komende tijd hun uiterste best om je zo goed mogelijk te informeren over de voor jouw geldende maatwerk zorg.
  • We gaan je voorzien van tips over bewegen, voeding en leefstijl. Volg hiervoor onze facebookpagina.
  • Zin om méér te bewegen. Online via ons Youtube kanaal vind je beweegvideo’s.
  • Maandelijks ontvang je van ons de nieuwsbrief. Klik op de link om de nieuwsbrief van september
  • Onze beweegcoaches zijn tot en met februari wekelijks te zien van zondag t/m dinsdag op LOVO! Uitzendingen kun je terugkijken via het Youtube kanaal van LOVO
  • Doe mee met onze ZOOM beweegsessies, ga naar www.natuurlijkgezondoisterwijk.nl
  • Of kijk ook eens op www.ontmoetinginbeweging.nl voor alternatieve activiteiten.

Wij wensen jullie een goede gezondheid toe, let op elkaar en op jezelf, wij blijven in contact en houden jullie op de hoogte!

Wij hopen je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht je vragen hebben, bel of mail ons gerust.

Vriendelijke groet,

Willy, Yvonne en team WYzorg 

Recommended Posts